Logeren

Logeren met leeftijdsgenootjes en begeleiding die snappen wat jij belangrijk vindt. Iedereen mag zijn wie hij of zij is, bij PettenZorg kun je jezelf zijn.

Voor wie?

Logeerweekenden worden georganiseerd voor jeugdigen van 4 tot 18 jaar met een temperamentvol karakter (denk aan Autisme Spectrum Stoornis, AD(H)D, ODD, hechtingsproblematiek of een verstandelijke beperking). Ook jeugdigen zonder diagnose kunnen bij ons terecht als het voor het gezin en/of de jeugdige nodig is om even tot rust te komen.

Waar en wanneer?

Ieder weekend organiseren wij logeeropvang. Hoe vaak een jeugdige meegaat te logeren is afhankelijk van de individuele zorgvraag.

 

De logeerweekenden zijn van vrijdag- tot zondagmiddag. De jeugdigen worden opgehaald van huis of school en weer thuisgebracht met het vervoer van PettenZorg.

 

We hebben verschillende logeerhuizen in Groningen en Drenthe. In iedere woning kunnen 6 tot 8 jongeren logeren onder begeleiding van 2 á 3 gekwalificeerde zorgverleners.

 

Voor de groepssamenstelling houden wij rekening met de leeftijd en emotionele leeftijd van de jeugdigen. Daarnaast logeren meisjes en jongens apart van elkaar.

Wat bieden wij?

Tijdens de logeerweekenden bieden wij de jeugdigen rust en regelmaat. ‘Op activiteit’ wisselen wij af met activiteiten in en rondom de logeerhuizen. Op de diverse locaties zijn voldoende knutselspullen, spelletjes en speeltuintjes aanwezig. De activiteiten bedenken we met de jeugdigen en worden afgestemd op de interesses en leeftijden van de groep.

 

Wij vinden het belangrijk dat de jeugdigen helpen met de dagelijkse klusjes in huis. Kortom, er is corvee (tafeldekken, bed opmaken, helpen met koken etc.). Dit vergroot de zelfredzaamheid, het zelfvertrouwen en het verantwoordelijkheidsgevoel van de jeugdigen

 

Samen eten zijn belangrijke momenten van de dag. Zo beginnen wij vrijdag het logeerweekend met een gezamenlijke warme maaltijd. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de maaltijd gezond is.

 

Te allen tijde zijn er huisregels van kracht.

Begeleiding

PettenZorg beschikt over een groot team zorgverleners. Het aantal zorgverleners per groep verschilt per logeerweekend, maar bestaat uit minimaal 2 zorgverleners. In de meeste gevallen is dit een gediplomeerde professional in combinatie met een stagiaire of assistent die ervaring heeft met het begeleiden van jongeren. Mocht het zijn dat er één op één begeleiding nodig is, dan kunnen wij dit bieden.

 

Met welke methodiek wij werken, is te vinden onder de pagina ‘Methodiek’.

Logeren verlengd

In sommige gevallen kan er een beroep gedaan worden om de logeerperiode met een paar dagen te verlengen. In dat geval gaat de jeugdige niet op zondagmiddag naar huis, maar gaat mee naar de PettenFlet (onderdeel ‘Wonen’ van PettenZorg).

Vragen

Zijn er nog vragen? Of vind je hier niet de exacte informatie die je zoekt? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Je kunt ons iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereiken via 06 - 502 302 58. Of stuur een e-mail naar info@pettenzorg.nl.

 

We denken graag met je mee.