Vakantie

Vakantie vieren met de vriendjes en vriendinnetjes uit de logeer weekenden? Dat kan bij PettenZorg. Maar ook als je alleen meegaat met de vakanties, vinden wij heel gezellig.

Voor wie?

Vakantiekampen worden georganiseerd voor jeugdigen van 4 tot 18 jaar met een temperamentvol karakter (denk aan Autisme Spectrum Stoornis, AD(H)D, ODD, hechtingsproblematiek of een verstandelijke beperking). Ook jeugdigen zonder diagnose kunnen bij ons terecht als het voor het gezin en/of de jeugdige nodig is om even tot rust te komen.

Waar en wanneer?

Iedere schoolvakantie organiseren wij een leuk kamp. Er is een kerstkamp, voorjaarsvakantiekamp, 1 á 2 meivakantiekampen, 5 á 6 zomervakantiekampen en herfstkamp.

 

Tijdens de kampen verblijven wij in de beschikbare logeerhuizen die ook gebruikt worden tijdens de logeerweekenden.  

 

De jeugdigen worden opgehaald en weer thuisgebracht met het vervoer van PettenZorg.

Wat bieden wij?

Ook tijdens de vakanties is onze werkmethode hetzelfde als tijdens de logeerweekenden: het bieden van rust en regelmaat. In de vakanties gaan we 1 of 2 keer op ‘grote activiteit’ in afwisseling met kleinere activiteiten. De activiteiten bedenken we met de jeugdigen en worden afgestemd op de interesses van de leeftijden van de groep.

 

Ook dan is er corvee en helpen de jeugdigen met de dagelijkse klusjes in huis. Er gelden dezelfde huisregels die de jeugdigen gewend zijn van de logeerweekenden.

 

Gezamenlijk een gezonde maaltijd nuttigen is en blijft belangrijk, maar in de vakantie is er ook ruimte voor bijvoorbeeld een gezellige filmavond met een bakje chips.

Begeleiding

PettenZorg beschikt over een groot team zorgverleners. Het aantal zorgverleners per groep verschilt, maar bestaat uit minimaal 2 zorgverleners. In de meeste gevallen is dit een gediplomeerde professional in combinatie met een stagiaire of assistent die ervaring heeft met het begeleiden van jongeren. Mocht het zijn dat er één op één begeleiding nodig is, dan kunnen wij dit bieden.

 

Met welke methodiek wij werken, is te vinden onder de pagina ‘Methodiek’.

Vragen

Zijn er nog vragen? Of vind je hier niet de exacte informatie die je zoekt? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Je kunt ons iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereiken via 06 - 502 302 58. Of stuur een e-mail naar info@pettenzorg.nl

 

We denken graag met je mee.