Wonen

Petten Zorg beschikt over een gezinshuis: de PettenFlet. Hier kunnen jeugdigen voor een korte of langere tijd wonen.

Voor wie?

Binnen de PettenFlet kunnen jeugdigen een tijdje of voor langere tijd wonen. Is het om wat voor reden beter dat een jeugdige (tijdelijk) elders gaat wonen, biedt Petten Zorg deze mogelijkheid. Hoewel de gezinssamenstelling geen klassieke vorm van een Gezinshuis heeft (twee ouders met inwonende kinderen), voelt het huiselijk en vertrouwd.

Waar?

De PettenFlet is gevestigd in een hoekwoning in de Wilp. De grote woonkamer met open keuken en grote eettafel zorgt voor veel leefruimte waar met elkaar tv gekeken kan worden en waar de gezamenlijke eetmomenten plaatsvinden.

 

Er zijn op de eerste verdieping 3 slaapkamers en de vierde slaapkamer is op de zolder te vinden. In beginsel heeft iedere jeugdige een eigen slaapkamer. Vandaar kunnen er 4 jeugdigen wonen in de PettenFlet. Daarnaast zijn er 2 crisisplaatsen aanwezig. In geval van crisis deelt een jeugdige zijn of haar slaapkamer met een andere jeugdige met behoud van privacy.

Gezinshuisouder

Froukje is al bijna 40 jaar werkzaam binnen de jeugdhulp. Vele kinderen hebben bij haar onderdak, structuur en geborgenheid gevonden in de vorm van pleeghulp. Hoewel zij niet alle kinderen en jongeren kan helpen, hoopt zij door ‘haar’ organisatie Petten Zorg en door de PettenFlet de aangesloten jeugdigen op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen en begeleiden naar een goed toekomstperspectief. Froukje krijgt ondersteuning van een vast team van drie gediplomeerde professionals die helpen bij de begeleiding van de jeugdigen. Daarnaast is de orthopedagoog van Petten Zorg nauw betrokken bij het gezinshuis.

Keurmerk Gezinshuizen

Het Gezinshuis beschikt over het Keurmerk Gezinshuizen.

 

Het Keurmerk Gezinshuizen streeft kwalitatieve zorg na voor jeugdigen die worden opgevangen in een gezinshuis. Het Keurmerk stimuleert en versterkt de professionalisering en kwaliteit binnen een gezinshuis. Het geeft inzicht in de werkwijze van het gezinshuis en biedt zo veiligheid voor de geplaatste jeugdigen en hun betrokkenen. Het Keurmerk bestaat uit een handboek met procedures en registraties die jaarlijks getoetst worden door middel van audits.

Vragen

Zijn er nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Je kunt ons iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereiken via 06 - 502 302 58. Of stuur een e-mail naar info@pettenzorg.nl.

In geval van crisis zijn wij ook buiten kantoortijden bereikbaar via bovenstaand telefoonnummer.